Medical taping

Medical taping is de verzamelnaam voor het tapen met elastische tape.

De basis van Medical Taping is in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

Medical Taping heeft niet alleen een stabiliserend effect op gewrichten, het stimuleert ook de spierfuncties en de bloed- en lymfecirculatie. De methode biedt verlichting bij spier- en gewrichtsklachten, lymfeoedeem en instabiliteitsproblemen. De speciale elastische tape wordt als het ware als een "tweede huid" aangebracht. Door de tape wordt steun geboden, terwijl de de bewegingsvrijheid niet wordt belemmerd. De gewrichten en spieren blijven mobiel en worden door de tape ondersteund.

De elastische tape zorgt ervoor dat de opperhuid wordt opgetild, waardoor het volume van de tweede huidlaag met daarin de haarvaten groter wordt. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden aangevoerd. Ook wordt door de liftende werking van de tape de druk op de zenuwen minder waardoor de pijn zal verminderen of zelfs zal verdwijnen. Doordat de tape een aantal dagen kan blijven zitten op de huid, wordt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam continue gestimuleerd. Hierdoor neemt de pijn af en treedt het herstel sneller in.

Medical Taping is geschikt voor de behandeling van zeer verschillende klachten zoals:

- slappe spieren op spanning brengen
- gespannen spieren rust geven
- spieren beschermen tegen overbelasting
- gewrichten beschermen
- pijn dempen
- ontstekingen reduceren
- lichaamshouding corrigeren
- lymfeoedeem verminderen

Stacks Image 32
Stacks Image 34
Stacks Image 38
Stacks Image 36