Leegstraat 17
6645 BA Winssen
tel 0487-524024
(c) fysio-winssen.nl
Directe toegankelijkheid fysiotherapie (DTF)

Veel patiŽnten komen naar onze praktijk na doorverwijzing door een huisarts of specialist. Sinds 1 januari 2006 is er echter ook de mogelijkheid  om via DTF, Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie, een afspraak te maken bij een fysiotherapeut. Hierdoor is het mogelijk voor patiŽnten, om zich zonder verwijzing van een arts aan te melden bij de praktijk.

Indien u op doorverwijzing van een arts bij onze praktijk een afspraak maakt, zal tijdens de eerste behandeling een aanvullend onderzoek plaatsvinden op basis van de doorverwijzing en zal er een behandelplan worden gemaakt.

Bij DTF, zal tijdens het eerste consult een screening plaatsvinden, waarbij wordt bekeken of de klacht een indicatie voor fysiotherapie is. Zo ja, dan zal er een aanvullend onderzoek plaatsvinden om een goede diagnose te kunnen stellen, zodat daarna een behandelplan kan worden gemaakt. Indien nodig zal er met de patiŽnt worden overlegd of er aanvullende informatie van de huisarts nodig is. Mocht de klacht geen indicatie voor fysiotherapie zijn, dan zal dit worden besproken met de patiŽnt en zal er gekeken worden naar alternatieven.

Ten alle tijden zal de huisarts een centrale rol spelen in de coŲrdinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.